Invigning av vår nya passagerarfärja Elise!

Den 1 mars håller vi invigning för inbjudna gäster och där efter för allmänheten!

Elise är den nya passagerarfärjan som ersätter Carl Wilhelmson på linje 847, som trafikerar sträckan mellan Fiskebäckskil och Södra hamnen i Lysekil. Carl Wilhelmson kommer att förbli reservfärja.

Under den första perioden kommer Elise att tillfälligt förtöjas vid Södra hamnen, där en laddcontainer för närvarande finns placerad. Senare till sommaren kommer hon att flyttas till Ångbåtsbryggan, som för närvarande renoveras.

Planerna för Ångbåtsbryggan inkluderar en flytande anläggning med infrastruktur för laddning, vattenförsörjning, septiktömning och mer. Det kommer också att finnas faciliteter som cykelställ och en väntkur.

Hur fungerar laddningen av Elise?

Vad gäller laddningen av Elise, har vi ett specifikt laddningsschema där vi planerar in laddningspauser i fartygets tidtabell. Laddningen genomförs med hjälp av två kablar som ansluts när fartyget lägger till vid kajen i Lysekil.

Elise blir fulladdad på ungefär en timme, vilket ger en driftstid på cirka 3 1/2 timmar. Det finns också en nödgenerator ombord för att hantera eventuella oväntade situationer eller för att ta fartyget till varv om så behövs.

Hur många passagerare tar Elise?

Elise är utformad för att kunna ta upp till 150 passagerare. Ombord finns en salong med 70 sittplatser och tillgång till ståplatser. Vid varmare väder finns också möjlighet att njuta av utsikten från en övre våning. Färjan är handikappanpassad med toalett och rullstolsplatser samt prioriterade sittplatser för särskilda behov. Dessutom finns det utrymme för att transportera upp till 30 cyklar i fören på Elise.

Var kommer namnet Elise ifrån?

Namnet Elise för den nya passagerarfärjan har en speciell koppling till ägarna av Gunnars Båtturer. Elise är faktiskt barnbarn till Janne Wikström, en av ägarna. Det är Elise som är gudmor åt den nya elektriska passagerarfärjan som bär hennes namn.

Kontakta oss

Tel + 46 706 77 58 55
info@gunnarsbatturer.com

Adress

Fiskeviksvägen 4
471 43 DYRÖN