Vår nya elfärja Elise är nu sjösatt!

Gunnars Båtturer & Charter har den stora glädjen att introducera det nyaste tillskottet i vår flotta: vår helt elektriska färja ”Elise”. Denna elfärja är inte bara en symbol för teknologisk innovation utan också ett viktigt steg mot miljövänligare sjötransporter i Sverige. Genom att välkomna ”Elise” till vår verksamhet, markerar vi en ny era för kollektiv sjöfart, där hållbarhet och miljömedvetenhet står i centrum.

”Elise” är den första passagerarfärjan i Sverige att trafikera kollektivtrafikledning med 100% el till sjöss, vilket markerar en historisk milstolpe för sjöfarten och för vårt engagemang i att främja en hållbar framtid.

Projektet ”Elise” tog sin början med en vision om att skapa en hållbar transportlösning för Sveriges kustsamhällen. I samarbete med Faaborg vaerft, har denna vision nu blivit verklighet. Den 29 november 2023 sjösattes ”Elise” i Faaborg, redo att efterträda Carl Wilhelmson på linje 847.

För närvarande befinner sig ”Elise” på Djupviks varv, Swede Ship Marine, där Västtrafik-teknik installeras för att göra henne redo för sin viktiga roll i kollektivtrafiken.

Att integrera ”Elise” i vår flotta är en del av Gunnars Båtturer & Charters långsiktiga strategi att erbjuda transportlösningar som är inte bara framtidssäkra utan också respektfulla mot den miljö vi lever i och beroende av. Vi är övertygade om att vår elfärja ”Elise” kommer att bidra till en positiv förändring i hur vi ser på och använder sjötransporter, och vi är stolta över att leda vägen mot en grönare och mer hållbar framtid.

Kontakta oss

Tel + 46 706 77 58 55
info@gunnarsbatturer.com

Adress

Fiskeviksvägen 4
471 43 DYRÖN